PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWIJumaat, November 19, 2010

PKR: suci dalam debu

Salam edil adhar kepada semua ummat Islam diseluruh dunia.

Dihari yang mulia ini, saya dengan rendah diri merakamkan 'TERIMA KASIH, SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA MEREKA-MEREKA YANG KONONNYA MENEGAKKAN KEADILAN DAN MEMAKMORKAN DEMOKRASI DENGAN MENGGUNAKAN PELBAGAI KAEDAH SAMA ADA MELALUI MEDIA MASSA, BLOGERS DAN LAIN-LAIN INSTRUMENTS DEMI UNTUK MENCAPAI CITA-CITA.

DIMANA PRINSIP KEPARTIAN? MEDIA MASSA ARUS PERDANA, BLOGERS,MAHKAMAH ATAU..........? Teman-teman seperjuangan, 'to solve the problems do not create the problems', this is not the first time i wrote this message.

Apabila ketua rumah hidupnya suka bergendang, seisi rumah akan turut menari. Kepada rakan-rakan seperjuangan, MUHASABAH DIRI LAH SELALU DEMI KEMULIAN UMMAT. INGATLAH! DIDALAM KEHIDUPAN MANUSIA INI, yang bijakpandai terlalu ramai TETAPI tak ramai yang BERAKAL. Inilah punca segala kemelut yang melanda PKR hari ini. Sudahkah konsep dan prinsip INSAN MADANI diterapkan dalam kontek yang sebenarnya?????????????????????????


1 ulasan:

  1. kita punya idealisma demokrasi
    tetapi kita tak punya cukup enjin
    untuk laksanakan demokrasi
    itu lah pinca masaalah kita

    BalasPadam