PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWIRabu, Januari 12, 2011

PERAK DARUL RIZDHUAN: jangan main api.....ramas-ramas boleh kut

SEMUA PIHAK TERMASUK PARTI POLITIK TIDAK SEPATUTNYA BERMAIN API SENTIMEN PERKAUMAN DAN 'MENANGGUK DI AIR KERUH' UNTUK MERAIH SOKONGAN POLITIK DARI ISU NOVEL INTERLOK, kata Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambery Abdul Kader.

Zambery yang juga Pengerusi Barisan Nasional Negeri berkata, perbuatan mengambil kesempatan itu tidak membawa keuntungan kepada negara sebaliknya ia menyemarak api kebencian antara kaum.

Begitulah bunyinya nasihat seoarang ketua yang perlu dihayati oleh ahli-ahli komponen BN Perak.'Perbuatan mengambil kesempatan (ramas-meramas buah dada) tidak membawa keuntungan kepada ahli politik berkenaan malah menyemarakkan lagi kebencian terhadap BN'. Seorang ahli politik terkenal dari Negeri Perak telah didakwa meramas buah dada seorang jurusolek disebuah kelab. Aduhai....awat la anak buah hang ni boleh jadi lagu tu?

"Jika timbul sebarang perkara menyentuh sensitiviti kaum, sewajarnya pemimpin sebagai rakyat yang bertanggungjawab mengambil pendekatan untuk bersama-sama meredakan isu tersebut dan bukan hadir pada upacara menanam ancak."Mengenai hasrat anggota Jawatankuasa Kerja Pusat MIC, Vell Paari yang mahu membawa isu tersebut ke mahkamah, Zambery berkata, ia adalah hak Vell Paari.

Aduan yang dibuat oleh jurusolek itu juga adalah hak jurusolek berkenaan. Kah kah kah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan