PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWISabtu, Januari 22, 2011

PRK N05: tenang, bertenang dan ketenangan

PRK N05 TELAH MEMULAKAN PERANG SEBAIK SAHAJA PENAMAA CALON SELESAI. PERTARUNGAN DUA PENJURU ANATARA CALON BN DAN PAS. KEDUA-DUA CALON MERUPAKAN CALON PILIHAN BAGI KEDUA-DUA PARTI.

Sebelum dan selepas penamaan calon pelbagai FITNAH telah berkumandang di DUN Tenang. Malangnya, yang difitnah itu orang melayu dan beragama Islam dan yang membuat fitnah itu juga orang melayu dan beragama Islam. Adakah mereka-mereka ini sudah lupa kepada Allah swt yang sentiasa melihat dan mengetahui duduk perkara. Jangan sampai dah 'terantuk baru terngadah'. Ketika itu sudah tidak ada gunanya lagi. Ambil lah ikhtibar kepada apa yang telah berlaku sebelum ini, ada yang koma berbulan-bulan, ada yang lucut kelayakan pencen dan kemudahan lain, ada yang nanau sampai mati, ada yang tak semena menerima bencana, ada yang dituduh/didakwa membunuh, ada yang dituduh/didakwa merogol dan pelbagai lagi musibah yang diturunkan oleh Allah swt kepada mereka-mereka yang berusaha membuat fitnah.

ingatlah! 'PERBUATAN ITU KHAS DAN BALAQNYA UMUM'

Justeru itu, kepada pengundi-pengundi di PRK DUN Tenang, fikir-fikirkanlah. Gunakan kebijaksanaan anda untuk memilih calon yang sesuai untuk masa depan generasi yang akan datang.

undilah calon PAS yang diwakili oleh CIKGU MALA.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan