PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWISelasa, Februari 08, 2011

KERAJAAN TELAH BERBELANJA SEBANYAK RM 6.70 BILLION UNTUK MEMBIAYAI DUA PROJEK MEGA - RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.

Dua projek mega yang dimaksudkan ialah pembelian 6 buah bot untuk TLDM dan membina jejantas berhawa dingin. Mak datuk! Banyaknya duit kerajaan Malaysia. Tetapi kenapa masih ramai lagi rakyat yang menanggis menderita dengan kenaikkan kos barangan keperluan harian?

Masih ramai lagi ibubapa yang tak sanggup membayar yuran tambahan persekolahan dan pelbagai bayaran yang perlu dilunaskan oleh rakyat marhen. Kalau RM6.70 billion tu diagih-agihkan kepada rakyat miskin sekurang-kurangnya ringanlah sedikit beban rakyat.

Didalam sidang Parlimen yang akan datang amat diharapkan Ahli Parlimen samada dari PR mahupun dari BN sewajarnya membahaskan perkara ini secara serius. Kinabatangan, Seri Gading, Tangga Batu janganlah berdolak dalik lagi dengan perkara yang seserius ini. 'RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN'.

MANTAN PM KATA RASUAH TETAP ADA!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan