PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWISelasa, November 23, 2010

AG: kabinet arah dua orang menteri soalsiasat

KABINET ARAH DUA ORANG MENTERI SIASAT PEGUAM NEGARA.............

KABINET TELAH MEMBUAT KEPUTUSAN DAN MENGARAHKAN DUA ORANG MENTERI MENYOALSIASAT TAN SRI HAJI GHANI PATAIL BERHUBUNG DENGAN SATU SURAT TERBUKA YANG DITULIS OLEH SEORANG BEKAS PEGAWAI TINGGI POLIS YANG TELAH BERSARA BERHUBUNG DENGAN PENIPUAN YANG DILAKUKAN OLEH PEGUAM NEGARA BERKAITAN DENGAN KES MATA LEBAM 12 TAHUN LALU.

ADALAH MENJADI HARAPAN RAKYAT MALAYSIA AGAR SIATAN INI BERJALAN SECARA TELUS DAN JUJUR DEMI KEADILAN SEJAGAT. kABINET MELETAKKAN KEPERCAYAAN KEPADA DUA ORANG MENTERI INI UNTUK MENCARI KEBENARAN. HARUS DIINGATKAN BAHAWA KEDUA-DUA MENTERI INI MERUPAKAN WAKIL RAKYAT, JUSTERU ITU RAKYAT MENARUH HARAPAN PENUH KEPADA MEREKA. HASIL DARI SIATAN TERSEBUT AKAN MENJADI TANDA ARAS KEPADA MENTERI BERKENAAN MEMBERIKAN KEPERCAYAAN KEPADA PENGUNDI MASING-MASING MENILAI KEJUJURAN DAN KEIKHLASAN DALAM MENJALANKAN AMANAH RAKYAT. JANGAN HANYA SEKADAR MELEPASKAN BATUK DITANGGA SAHAJA. KES INI AMAT SERIUS!


SUATU KETIKA DAHULU PEGUAM NEGARA TELAH MEMBUAT TUDUHAN TERHADAP TUN LING LIONG SIK TELAH MENIPU KABINET DALAM KES KPFZ KINI BELIAU PULA DITUDUH MENIPU KABINET DALAM KES MATA LEBAM DSAI. BETAPA MALANGNYA RAKYAT MALAYSIA APABILA KABINET DITIPU DAN TERTIPU. AMAT MENGEJUTKAN.......! KEDANGKALAN TELAH MENGATASI KEBIJAKSANAAN. BERBICARA AKU LAH JAGUH TETAPI DALAM MEMBUAT PERTIMBANGAN PERKARA PENTING.........HANCUR LEBUR. ALHAMDULILLAH, ALLAH SWT TELAH MENGURNIAKAN SEORANG HAMBANYA YANG BERANI MENDEDAHKAN KEPINCANGAN YANG BERLAKU TETAPI SEJAUH MANA KEBENARAN ITU AKAN TERHASIL? TERPULANGLAH KEPADA DUA ORANG MENTERI YANG YANG TELAH DIAMANAHKAN.

INGATLAH! BETAPA AZABNYA API NERAKA!


SUATU KETIKA DAHULU
Tiada ulasan:

Catat Ulasan