PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWISabtu, Januari 01, 2011

2011: perbedzaan ketara........salam 1malaysia..rakyat menerima kepayahan BN

BN:BARANG NAIK
       BILA NAIK BARU NAIK BERAPA NAIK BANYAK NAIK BAGAIMANA NAIK      BAJET NEGARA

BERAKHIRNYA 2010 DAN MENJELMANYA 2011 RAKYAT TELAH DIKEJUTKAN DENGAN PELBAGAI KENAIKKAN PERBELANJAAN HARIAN KELUARGA. PENDAPATAN MASIH KEKAL DITAHAP ITU JUGA. BAGAIMANA NASIB PARA NELAYAN, PETANI, BURUH DAN LAIN-LAIN YANG BERPENDAPATAN RENDAH?
  • CUKAI PERKHIDMATA NAIK DARI 5% KE 6%
  • SAYUR-SAYURAN MENINGKAT 125%
  • YURAN PERSEKOLAHAN......adui!
  • BARANGAN KEPERLUAN DAPUR/HARIAN MENINGKAT
PETROL, GULA, DISEL, GAS DAH NAIK NAIK NAIK NAIK

PADA 1.1.11 HARGAI BAWANG BESAR RM18.50 SEKILO, BAWANG MERAH(KECIL) RM8.00
SEKILO. ADAKAH INI MERUPAKAN HADIAH TAHUN BARU DARI BN?

ADAKAH KELUHAN RAKYAT MARHEN DIDENGARI OLEH PEMIMPIN-PEMIMPIN UMNO/BN? SEKIRANYA HENDAK MEMBUAT MAJLIS PERKAHWINAN BOLEH PENGSAN TUAN RUMAH. PADA 1.1.11 ADA SAHABAT MEMBUAT MAJLIS PERKAHWINAN ADIKNYA. DENGAN NADA YANG BERCELARU BELIAU MENGELUH KERANA KOS MENINGKAT 100%. KALAU DULU KOS RM6.00 SATU KEPALA, KALI INI SUDAH MENINGKAT KEPADA RM12.00 SATU KEPALA. PENGUSAHA MAKANAN DALAM KEADAAN SERBA SALAH, NAK AMBIL MURAH 'TARAK UNTUNG' NAK LETAK HARGA TINGGI TAKUT PELANGGAN LARI.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan