PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWISabtu, April 30, 2011

2011: sumpah laknat vs pru 12+1 - sejauh mana realitinya

SYABAS DAN TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA THREE STOOGES YANG TELAH MEMBERANIKAN DIRI MELAKSANAKAN TANGGUBGJAWAB SEBAGAI SEORANG MUKMIN SEJATI SEHINGGA SANGGUP MELAKUKAN SUMPAH LAKNAT DENGAN DISAKSIKAN RATUSAN MUNGKIN RIBUAN JEMAAH. MALANGNYA, THREE STOOGES INI TELAH MEMEKAKKAN TELINGA DAN MEMBUTAKAN HATI WALAUPUN TELAH DINASIHATKAN OLEH PARA ULAMAK. DIMANA LETAKNYA AKHLAK KALIAN? DIMANA KALIAN MELETAKKAN MARUAH AGAMA ISLAM, BANGSA MELAYU DAN NEGARA MALAYSIA? DISEBABKAN TINDAKAN KALIAN UMMAT ISLAM BERCAKARAN SESAMA SENDIRI. TUTURKATA MELAMPAUI BATAS-BATAS/NORMA-NORMA BUDAYA MELAYU KHUSUSNYA. PELBAGAI MAKI HAMUN DILUAHKAN MELALUI ALAM SIBER. BAGAIMANA PERASAAN KALIAN APABILA ADA DARI KALANGAN BUKAN UMMAT ISLAM MEMPERSOALKAN AKAN HUKUM-HUKUM ISLAM?

MASIH BANYAK PERKARA BOLEH DIPERSOALKAN BERKAITAN DENGAN SUMPAH LAKNAT YANG DILAKUKAN OLEH DATUK ESKAY(SK) WALAUPUN SETIAP PATAH PERKATAANNYA DISEBUT DENGAN JELAS. BETAPA SEDIHNYA APABILA THREE STOOGES TELAH MENOLAK PANDANGAN DAN NASIHAT DARI SEORANG USTAZ MANTAN IMAM DENGAN SECARA JUJUR MEMBERIKAN PANDANGAN DAN NASIHAT KEPADA KALIAN. DENGAN PERASAAN ANGKUH DATUK SK DENGAN DIAPIT OLEH TRC DAN DATUK SHUIB MENERUSKAN MELAFAZKAN SUMPAH LAKNAT YANG MANA TIDAK MENGIKUT YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SYARAQ. WAJAR DIINGATKAN BAHAWA KALIAN TELAH MEMPERSENDAKAN AYAT-AYAT SUCI  AL-QUR'AN SERTA MENGHINA HUKUM-HUKUM ALLAH swt. DARI SATU SUDUT KALIAN TELAH MENCABAR KEWIBAWAAN PARA ULAMAK. KEANGKUHAN DAN KEEGOAN KALIAN TELAH MENCEMARI KESUCIAN AGAMA ISLAM. SEDARLAH BAHAWA ALLAH swt LEBIH MENGETAHUI SEGALANYA.

WAJAR DIINGATKAN SEKALI LAGI, BAHAWA ALLAH swt LEBIH BERKUASA, JUSTERU BAJU KALIS PELURU BELUM TENTU DAPAT MENYELAMATKAN KALIAN DARI AZAB API NERAKA. MUNGKIN DI DUNIA INI KALIAN SELAMAT KERANA DIKAWAL OLEH PENGAWAL PERIBADI, POLIS DAN SEBAGAINYA TETAPI DIAKHIRAT KELAK TIADA SIAPA YANG AKAN DAPAT MENOLONG KALIAN. INGATLAH......! KUN FAYA KUN........ITU ADALAH UNGKAPANNYANG TERMAKTUB DIDALAM KITAB SUCI AL-QUR'AN. INSAFLAH! MANUSIA ITU MERANCANG, ALLAH swt JUGA MERANCANG.........PERANCANGAN ALLAH swt JUALAH YANG AKAN BERJAYA. OLEH YANG DEMIKIAN, JANGANLAH KALIAN ANGKUH DENGAN HUKUM-HUKUM ALLAH swt.

Di Malaysia ini kalian boleh melakukan apa sahaja kerana mungkin mendapat keistimewaan TETAPI jangan lupa......rakyat Malysia yang lain juga ada hak mereka untuk menentukan kedudukan kalian di Malaysia ini. Insyaallah PETI UNDI ADALAH MENJDI HAK MUTLAK RAKAYAT. rAKYAT AKAN MENGGUNAKAN HAK MEREKA DIDALAM PILIHANRAYA UMUM YANG AKAN DATANG. Justeru itu, kepada rakyat Malaysia khususnya bangsa Melayu dan ummat Islam, gunakanlah hak anda demi MARUH AGAMA, BANSA DAN NEGARA. Kepada pendokong dan penyokong PAKATAN RAKYAT/PARTI KEADILAN RAKYAT jangan terperangkap dengan penipuan yang diolah oleh UMNO/BN sehingga kita lupa tugas dan tanggungjawab kita untuk melakukan perubahan lanskap politik Malaysia yang penuh dengan rasuah, penipuan, fitnah, salah guna kuasa dan kerakusan pemimpin-pemimpin UMNO/BN. Perjuangan kita belum selesai...................
REFORMASI


Tiada ulasan:

Catat Ulasan