PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWIAhad, Mac 13, 2011

DSAI: dna dan demo......FAHAMKAN BETUL-BETUL

DEMO DEMO DEMO DEMO

CUBA PERHATIKAN TULISAN YANG DIPAMERKAN OLEH MAT DEMO INI DAN FAHAMKAN BETUL-BETUL APA MAKSUDNYA.

KALAU ANDA TAK FAHAM PERGI JUMPA PAKAR BAHASA DAN KALAU TAK FAHAM JUGA LAGI PERGI TANYA KAT  MASTER OF DEMO MR HAMIDZUN (GAPS).


"JANGAN BERDALIH DNA KAMU DAH DIKENAL PASTI!!!" KALAU DAH DIKENAL PASTI KENAPA JADI BODOH BERDEMO SUPAYA DSAI MENYERAHKAN DNA NYA? NAK BANGGANG DAH MEMANG BANGGANG. GUNAKANLAH AKAL YANG WARAS, JANGAN ACI IKUT AJER.

BETAPA SAYANGNYA ANAK MUDA INI YANG TIDAK MAMPU BERFIKIR DENGAN APA YANG DIBUATNYA. BUAT MALU KELUARGA SAJA. INILAH AKIBATNYA KALAU PERASAAN MENGUASAI PEMIKIRAN DAN SUKA IKUT-IKUT.

KALAU TANYA BUDAK TADIKA PUN DIA FAHAM APA MAKSUDNYA.


SEKALI LAGI DIULANGGI, "KALAU DAH DIKENAL PASTI KENAPA PERLU BERDEMO? SERAHKAN SAJA APA YANG TELAH DIKENAL PASTI ITU. KENAPA MESTI MENIPU DIRI SENDIRI DAN RAKYAT TERBANYAK? TAK SEMUA ORANG BODOH DAN SENANG DIPERBODOHKAN, CUKUPLAH KEBODOHAN YANG DIMILIKI ITU UNTUK DIRI SENDIRI. LAIN KALI FIKIR DULU SEBELUM MELAKUKAN PERKARA-PERKARA YANG BODOH SUPAYA TIDAK MENJADI BAHAN KETAWA BAGI MEREKA YANG CERDIK."


3 ulasan:

  1. dapat upah..bukan apa pun...yg diperjuangkan pun dema x paham..begini gaya..lambat lg orng melayu nak maju....bahasa sendiri pun x paham...kene mintak bantuan perkasa ni!

    BalasPadam
  2. Bodohnya depa ni. Dah la tu diperbodohkan pula. DNA walau berjuta tahun pun masih boleh pakai. Dulu 1998 dah ada DNA. Apa pasal tak boleh pakai. Nak yang baru lagi. Jahil sains betul la puak ni.

    BalasPadam
  3. puak bahlul wal bangang ni berapa ruet depa dapat yek

    BalasPadam