PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWIRabu, April 20, 2011

SICOMEL: berkata dan bertanya lagi lah ia

Sekali lagi SICOMEL bertanya:

SIAPA FAUZI MUDA TU?

BETUL KE PKR MAKIN LEMAH, PARAH?

SICOMEL berkatalah ia:

Pakcik Fauzi, BUKAN sekadar TUJUH faktor malah tambah lagi TUJUH dan dharab dengan TUJUH supaya rakyat menolak Pakatan Rakyat (PR) dalam Pilihan Raya Umum akan datang. Pakcik Fauzi semasa berada dalam PKR dulu Pakcik nak apa? Patutlah Pakcik kata PKR tak mampu membela ahli sendiri. Mungkin Pakcik sahaja yang berkata begitu.

Berkata lagi SICOMEL:

Sikap yang tidak dapat dipisahkan dalam diri pemimpin UMNO ialah tamak haloba, penting diri sendiri, dengki, khianat, fitnah memfitnah, gila kuasa, serta bermatlamat mencari kekayaan bila berkuasa. Sehinggakan Tanah Perkuburan Islam tergadai ketangan orang asing (Brazil). Pakcik kena siasat perkara ini kerana melibatkan maruah AGAMA DAN BANGSA.

TERKEJUT SICOMEL DAN BERKATA:

Rakyat tolak politik kotor menjadi punca pembangkang kalah di Sarawak.

BERTANYA SICOMEL:

Siapa yang dilihat sebagai satu permainan politik yang tidak baik tu abang Zam?


SEKALI LAGI SICOMEL BERTANYA:

Abg Zam kata jumlah undi rakyat semakin kukuh kepada BN, betul ke?

SICOMEL BERTANYA LAGI:

Masa belajar kat sekolah dulu Abg Zam lulus tak matematik? Cuba Abg Zam lihat macam mana Anje buat kira-kira.

2006:                                            2011:                      BEZA:

Jum. Pengundi: 892,547               979,796                  87,249
Jum. Kerusi     :   71                        71                             0
Jum. K/menang:   62+1                   55                              8

Disini menunjukkan bahawa BN memperolehi lebihkurang 56% undi, manakala PR memperolehi lebihkurang 44% di dalam PRN Sarawak 2011. Untuk makluman, BN telah kehilangan 8 kerusi dan undi popular kurang 8%. MACAM MANA YANG DIKATAKAN UNDI RAKYAT KEPADA BN MAKIN KUKUH?

BERTANYA SICOMEL LAGI:

Macam mana yang dikatakan permainan politik tak sihat tu?

BERKATA SICOMEL:

Bila kira undi 'blackout' dan bila 'blackout' kira undi. ADAKAH INI BOLEH DIKATAKAN PERMAINAN POLITIK BERSIH LAGI SUCI? DENGAN MEMBUAT FITNAH VIDEO SEX ITU MULIA DISISI AGAMA? KENAPA JAM OMEGA TERLALU PENTING DAN AKHIRNYA PEMILIK JAM OMEGA ITU TIDAK PENTING? DAN MASIH BANYAK LAGI PERKARA-PERKARA YANG SUMBANG YANG TELAH 'MENYUMBANG' KEPADA KEMENANGAN BN DI PRN SARAWAK.

JUSTERU ITU SICOMEL BERKATA:

Anje memetik kata-kata Senator Syed Husin Ali, 'PR MENANG DENGAN MARUAH, BN MENANG DENGAN RASUAH."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan