PROF.DR. YUSUF ABDULLAH AL-QARADHAWI

dosa-dosa besar dalam hal urusan sosial dan politik, seperti: -keadilan sosial yang tempang dan pincang -tidak adanya kebebasan berkarya dan bergerak -hak-hak masyarakat yang dicabuli -kehormatan manusia yang telah dicemari dan dicerobohi -penyerahan urusan kepimpinan bukan kepada mereka yang berhak -pemaulsan suara pilihanraya-perompakan harta negara milik rakyat -memberikan keistimewaan untuk menjadi pemimpin turun temurun kepada keluarga tertentu -pembaziran harta negara -tidak adanya sistem syura di dalam kerajaan. -PROF.DR.YUSUF ABDULLAH AL-QADHAWIJumaat, Ogos 05, 2011

SEJARAH TIDAK PERNAH MANIPU.....................


Sejarah dicatat agar ianya dapat dijadikan sebagai bahan rujuk kepada masyarakat pelajar, pendidik, ahli politik, ahli koperat dan golongan-golongan tertentu yang meminati sejarah. Dalam bentuk apa sekalipun, sejarah tidak pernah menipu manusia sebaliknya manusia lah yang banyak memutar belitkan fakta sejarah. Sejarah juga mendidik manusia supaya menyatakan perkara yang benar.

PADA TAHUN 1987 TELAH TERACATAT SATU SEJARAH DIMANA   SEBUAH PARTI POLITIK YANG TELAH LAMA WUJUD TELAH DIHARAMKAN OLEH MAHKAMAH MALAYSIA. DIK KERANA EGO, ANGKUH DAN SOMBONG PEMIMPIN KETIKA ITU......SEKUMPULAN 11 ORANG AHLI PARTI TERSEBUT TELAH MENGHERET PARTI DAN KEPIMPINAN KE MAHKAMAH. UMNO TELAH DIASASKAN PADA TAHUN 1946 OLEH PEJUANG-PEJUANG TANAH AIR KETIKA ITU DIBAWAH PIMPINAN DATO' ONN BIN JAAFAR DAN TELAH DIISTIHARKAN KEWUJUDANNYA DI PERKARANGAN ISTANA DI JOHOR BHARU. DARI TAHUN 1946 HINGGA 1987, UMNO TELAH DIPIMPIN OLEH BEBERAPA TOKOH YANG MEMPUNYAI KRITERIA SEBAGAI SEORANG PEMIMPIN. DALAM TEMPOH TERSEBUT UMNO BERJALAN LANCAR DAN DIGERUNI OLEH PARTI LAWAN.

PADA TAHUN 1987,  UMNO YANG DIASASKAN PADA 1946 TELAH DIHARAMKAN OLEH MAHKAMAH, KETIKA ITU PRESIDEN DAN AJK PARTI DENGAN SECARA OTOMATIK TERLUCUT DARI JAWATANNYA. SEKALI LAGI SEJARAH TERCATAT DIMANA MAHATHIR MOHAMAD  ADALAH PRESIDEN PARTI UMNO TERPAKSA MENYERAHKAN JAWATAN PERDANA MENTERI KEPADA PRESIDEN MCA KETIKA ITU BUAT SEMENTARA WAKTU. SEKALI LAGI SEJARAH TERCATAT DIMANA SEBUAH PERTUBUHAN TELAH MENDAPAT KELULUSAN DARI R.O.S (pendaftar pertubuhan sosial) DALAM TEMPOH YANG BEGITU SINGKAT, MAKA WUJUDLAH UMNO(baru) HINGGA KEHARI INI.

MAKA JIKA DIAMBIL KIRA USIA UMNO(baru) BARU 24 TAHUN (1987 - 2011) YANG DIASASKAN OLEH MAHATHIR MOHAMAD DI KUALA LUMPUR. ITU SEBABNYA UMNO YANG ADA PADA HARI INI BEGITU JAUH TERPELANTING DARI LANDASAN PERJUANGAN UMNO YANG DIASASKAN PADA 1946. KITA TAK PERLU HAIRAN KENAPA UMNO YANG ADA PADA HARI INI BEGITU RAKUS, EGO, SOMBONG, BONGKAK SERTA MENTADBIR NEGARA ALA KUKU BESI. HAK RAKYAT DISAMUN DAN DIRAMPAS, KEKAYAAN DIBINA UNTUK KRONI DAN AHLI KELUARGA......YANG KAYA TERUS KAYA DAN YANG MISKIN PAPA KEDANA. ROH PERJUANGAN YANG DIBINA OLEH PEJUANG- PEJUANG TERDAHULU TELAH 'DITALQIN' OLEH AHLI UMNO ITU SENDIRI.

KEMBALI KEPADA SEJARAH UMNO, PADA TAHUN 1987 RAMAI DIKALANGAN PEMIMPIN UMNO YANG SENIOR TELAH MENINGGALKAN UMNO SERTA MENUBUHKAN PARTI SEMANGAT 46 DIBAWAH PIMPINAN YBM TENGKU RAZALEIGH HAMZAH. DIANTARA MEREKA YANG KELUAR PARTI TERMASUKLAH YB ABDULLAH AHMAD BADAWI, MUSA HITAM, SHAHRIR SAMAD, KADIER SHEIKH FADHIL, ZAINAL ABIDIN ZAIN DAN RAMAI LAGI. DI DALAM KOLOMPOK INI YANG PALING DRAMATIK IALAH YB DATUK SERI UTAMA RAIS YATIM YANG MANA DALAM ROADSHOWNYA DI DAERAH KERIAN PADA TAHUN 1987, TELAH MEMBAKAR JAMBATAN YANG MENGHUBUNGGI DIRINYA DENGAN UMNO. TETAPI SIAPA RAIS YATIM PADA HARI INI? SETELAH JAMBATAN EMAS DIBINA OLEH MAHATHIR MOHAMAD, KINI RAIS YATIM MERUPAKAN SEORANG MENTERI YANG TIDAK MEMPUNYAI INTERGRITI DAN BERCAKAP TAK SERUPA BIKIN DAN BIKIN TAK SERUPA CAKAP.

BERBANDING DENGAN TENGKU RAZALIEGH HAMZAH YANG BERPEGANG TEGUH KEPADA PRINSIP PERJUANGAN DEMI RAKYAT BUKANNYA MENCARI KEDUDUKAN UNTUK MEMBINA KEKAYAAN. SEKALI LAGI YBM TENGKU RAZALIEGH HAMZAH MENCITA SEJARAH DIMANA BELIAU TELAH SEKALI LAGI DIBERI TANGGUNGJAWAB UNTUK MEMIMPIN SEBUAH PERTUBUHAN YANG DIBERI NAMA 'AMANAH' DAN DIBANTU OLEH BEBERAPA BEKAS MENTERI KABINET DARI SEMENANJUNG DAN SABAH /SERAWAK TERMASUK KADIER SHEIKH FADHIL. INI LAH YANG DIKATAKAN RAJA BERHATI RAKYAT DAN BUKAN RAKYAT YANG BERAJA DIHATI SEPERTI YANG DIAMALKAN OLEH PEMIMPIN-PEMIMPIN UMNO HARI INI.

"UMNO TAHUN 46 SUDAH DIHARAMKAN DAN DITALQINKAN DI PUSARA MAHKAMAH DAN AKAN BERLAKU LAGI TALQIN UNTUK UMNO 1987....INSYAALLAH. PARTI POLITIK YANG LAIN DAN MERUPAKAN KOMPONEN BN SEPERTI MCA,MIC, GERAKAN MASIH TEGUH KECUALI UMNO46 TELAH DITEWASKAN OLEH ENCIK MOKHTAR BESERTA RAKAN-RAKAN LAIN TELAH BERJAYA DAN MENJADI PAHLAWAN UMNO 46. DISINI TIMBUL PERSOALAN, APAKAH UMNO MASIH RELEVEN SEBAGAI SEBUAH PARTI YANG MENJADI TERAS KEPADA KEPIMPINAN NEGARA???? KEMANA HALA TUJU KEPIMPINAN YANG ADA PADA HARI INI??? SEJAUH MANA KEJUJURAN DAPAT DIPRAKTIKKAN OLEH MEREKA.....

Kepada penyokong dan pendokong UMNO, berfikirlah secara rasional dan jaganlah terlalu taksub sehingga lupa kepada SEJARAH. Sejarah telah membuktik kepada rakyat bahawa MAHKAMAH lebih berkuasa dari UMNO, hari ini sudah terbalik...UMNO lebih berkuasa dari mahkamah dan lain-lain agensi. Inilah yang berlaku........JUSTERU ITU ADALAH DIRAYU KEPADA PENYOKONG DAN PENDOKONG UMNO DISEMUA PERINGKAT MELANGKAH KELUAR DARI KEPINCANGAN DAN KEBEJATAN. BUKTIKAN KALIAN ADALAH SEORANG PEJUANG RAKYAT DAN BUKANNYA SEORANG PEJUANG HARTA KEKAYAAN. SUDAH CUKUP UNTUK KALIAN MENYUSUN LANGKAH........

SEORANG PUJANGGA ARAB BERKATA:

"Kamu mengejek kami kerana kami dalam bilangan yang sedikit, Cubalah kamu lihat: orang-orang mulia itu tidak banyak. Apalah salahnya bila jumlah kami sedikit namun MULIA, tetapi bilangan yang banyak itu ada dalam KEHINAAN."

FIKIR-FIKIRKAN LAH................

MARILAH SAMA-SAMA KITA BERDOA AGAR PERJUANGAN RAKYAT MARHEIN INI AKAN DIPERKENANKAN OLEH ALLAH swt DAN DIJAUHI DARI SEGALA FITNAH MANUSIA YANG RAKUS KUASA......AMIIIIINNNNNN!!!!!!!!!!! AMIIIIIIINNNN!!!!!!!

2 ulasan:

  1. sbab itu aku ktawa bla org umno kta umno yg ada ni yg mmprjuang kn kmerdekaan ngara.umno yg asal ada lh gabungan prtubuhan2 melayu.Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu.yg bersatu dlm nama pertbuhan tu bkn ny mlayu tp pertubuhan kbangsaan mlayu

    BalasPadam
  2. Hello tuan,Bolehkah anda bertukar-tukar link? saya telah dikaitkan web yang bagus anda, supaya anda boleh link blog saya?Saya berharap anda tidak keberatan ...
    ini adalah blog saya http://webmarhaen.blogspot.com/

    nasib baik

    BalasPadam